Internationale BIER dag

Home > Artikels > Internationale BIER dag

Vandaag 4 augustus is het internationale bier dag.

Kortom, de mooiste dag van iedere trotse Belg! Maar wist je dat het zijn oorsprong heeft in Santa Cruz, Californië? Hier viert men sinds 2007 deze heugelijke dag elke eerste vrijdag van augustus. Natuurlijk hou je zoiets niet stil, en het groeide al heel snel uit naar een echte internationale feestdag.

De bedoeling van deze dag is driedelig:

  •  Samen met vrienden genieten van een goed glas bier.
  • Het eren van de mensen die deze godendrank brouwen.
  • Het samenbrengen van de wereld door eens een biertje uit een andere regio, streek of land te proeven.

 Capture_1

Je zal het vandaag vast wel op de radio horen, het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) roept op om te genieten van een goed glas bier, samen met je vrienden. Ze vragen dan ook om jou biermoment vandaag te delen op social media. Dit om aan te tonen dat we echt wel trots mogen zijn op onze biercultuur. Let op, we roepen niet op om je lazarus te drinken, maar genieten mag altijd.

Persoonlijk hou ik van onze lokale “Braven apostel” en dan vooral van de tripel 8°. Een goudkleurige tripel van hoge gisting met nagisting op de fles. Het gaat hier om een unieke tripel met een fragiele smaak. Deze is verfrissend en de zoete smaak wordt in balans gehouden door de licht-zure toets en een licht-bittere nasmaak.

Ben je getriggerd om zelf eens bier te brouwen, neem dan vlug een kijkje op de site van brouwland.

Ter ere van de internationale bier dag krijg je er 10% korting

International beerday

 

Like what your read? Share it with your friends!!  #fieroponsbier.

facebook

 

Picture credit: <a href='http://www.freepik.com/free-vector/international-beer-day-vector-illustration-in-flat-style_1050654.htm'>Designed by Freepik</a>

© Onder1Dak - Contacteer ons - Voorwaarden - Adverteren