Thuiswerken goedkoper maken

Home > Artikels > Thuiswerken goedkoper maken

Lees ook, energie besparen in huis doe je zo

Nu thuiswerken de nieuwe norm is, wordt het toch eens tijd om te kijken of we het thuiswerken goedkoper kunnen maken? 

Want laat ons eerlijk zijn, het geeft wel een effect op o.a. de energiefactuur.
Maar er zijn ook nog andere tips waarmee thuiswerken goedkoper wordt.
Daarom zocht Onder1dak tips uit om thuiswerken goedkoper te maken voor jou. 

Bespaar op benzine

Het leuke van thuiswerken is dat je automatisch spaart op benzine en tijd.
Niet meer oeverloos aanschuiven in die ochtendspits. Desalniettemin, zal je vaak toch nog de auto nemen om je boodschappen te doen.
Rise and shine, het is 2020, tegenwoordig kan je zowat alles online kopen.
Nu je toch achter je laptop zit kan je er evengoed tijdens de pauze eens vlug gebruik van maken.
Het grootste voordeel is dat het vaak ook nog dezelfde dag of even nadien wordt geleverd.
Een win-win situatie dus. Benzine en tijd gespaard.
Denk maar aan collishop, fun, bol.com en coolblue.
Allemaal topmerken die garant staan voor wat ze leveren. Ook iets van afhaal pizza ofzo erbij.

Bespaar op elektriciteit

Na een maandje of twee thuis te werken, zal je merken dat de energiefactuur hoger oploopt.
Niet gek als je bedenkt dat onder meer de Senseo, de laptop en radio gans de dag draaien.
Tal van kleine energievretertjes zorgen ervoor dat je energiefactuur omhoog gaat. Tijd om ze eens van dichter bij te bekijken.

Tip 1, is eigenlijk ene weggevertje. Gebruik je het niet, schakel het dan uit of zet het in slaapmodus.
Je laptop, je printer, de digibox, … tal van apparaten kun je in sleep mode zetten of zelfs helemaal uitschakelen als je ze even niet gebruikt.
Thuiswerken goedkoper maken begint bij jezelf. Het kan natuurlijk allemaal heel makkelijk worden met een slimme stekker. Bijvoorbeeld met de Smartify slimme schakelaar

smartplug 

De Smartify® slimme stekker maakt gebruik van uw wifi netwerk waardoor de installatie erg eenvoudig is. Eenmaal aangesloten kunt u overal ter wereld verbinding maken met aangesloten apparaten. Zo kunt u op afstand uw lichten aan/uit zetten met één druk op de knop. Handig toch?
Hiernaast kan je de stekker ook bedienen met je stem, je energieverbruik monitoren en zelfs timer en tijdschema’s instellen.

Tip 2, kies voor slimme, energiezuinige verlichting. Indien mogelijk, kies je bureau in een ruimte waar er veel natuurlijk daglicht binnenkomt.
Dit is niet enkel leuk en gezond, het zorgt er ook voor dat het licht niet onnodig dient te branden. Heb je echter geen of weinig daglicht in je bureau, kies dan voor ledverlichting.
Tal van webwinkels bieden ondertussen de ledverlichting aan. Denk maar aan www.bol.com of www.lampdirect.be, maar ook www.coolblue.be en vele anderen bieden ledverlichting aan.

Het grote voordeel van ledverlichting is dat het tot 90% zuiniger is dan een gloeilamp en tot 85% minder stroom verbruikt dan een halogeenlamp. Het leuke van ledlampen is dat ze in alle soorten, maten en tinten bestaan. Hoewel de aanschafprijs hoger is, zijn met led je kosten na een tijdje lager door het lage verbruik en de lange levensduur.

lampdirect

Tip 3, iedereen die achter een bureau zit drinkt weleens een koffie of thee. Het hoort er zowat bij.
Thuis beschik ik alvast niet over een groot koffieautomaat. De Senseo werd mijn beste vriend.
Maar wist je dat je heel wat energie verbruikt om het water constant warm te houden, terwijl je toch niet om de 5 minuten een nieuwe koffie zet.
Twee mogelijkheden, je trekt de stekker telkens opnieuw uit, en je wacht de volgende maal tot het ding is opgewarmd, of, je schaft jezelf een old shool koffieapparaat aan of een French press of iets dergelijks.

french-press

Ik kreeg een French press cadeau voor mijn verjaardag. Het ziet er ten eerste ongelofelijk mooi uit, het doet ook nog eens wat het moet doen.
Koffiezetten was nog nooit zo eenvoudig. Koffie erin, wat warm water erover …et voilà na enkele ogenblikken heb je een half litertje koffie.
Hiermee kom ik wel even toe. Ben je een grotere koffiedrinker, geen probleem, de French press bestaat in verschillende groottes. Voor elk wat wils. Neem hier maar eens een kijkje https://www.bol.com/nl/l/cafetieres/N/18316/

Tip 4, thuiswerken betekent niet dat je er nog even vlug het huishouden bijneemt. Natuurlijk kan je vlug even iets aan de kant zetten, maar stofzuigen en een wasje draaien hoor je eigenlijk niet te doen tijdens de werkuren. Meer zelfs, het verbruikt energie.
De meesten onder ons hebben waarschijnlijk wel een dag en nachtmeter, plan de taken die energie vreten dan ook ’s nachts. Zo spaar je terug wat tijd maar ook energie.

Tip 5, is eigenlijk een tip met lange termijnvisie. Heb je al eens nagedacht over zonnepanelen?
Ja, die dingen zijn duur in aankoop, maar zoals het er nu naar uitziet, kan dit thuiswerken wel nog even aanhouden. Dan kan je maar beter gaan plannen, toch?

Zonnepanelen doen je energiefactuur op termijn serieus dalen. Het overwegen waard dus.

 

Mocht je op zoek zijn naar meer kortingen, neem dan zeker eens een kijkje op www.onder1dak.be/kortingen/kortingen

 

facebook

 

Foto credits: https://www.freepik.com/photos/technology '>Technology photo created by master1305

 

 

© Onder1Dak - Contacteer ons - Voorwaarden - Adverteren