Kerstgeschenkjes met ecocheques

Home > Artikels > Kerstgeschenkjes met ecocheques

Koop je kerstgeschenkjes met ecocheques

Wat kan ik met mijn ecocheques kopen? Het is een vraag die bij velen weleens voorkomt. Ook zo bij ons. Onlangs kreeg ik een mailtje, dat er een deeltje van de ecocheques binnenkort vervalt. Met andere woorden, ik zou geld gaan verliezen. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Toen kwam bij ons het vraagstuk, wat kan ik met mijn ecocheques kopen? Kunnen we er een kleine televisie voor op onze kamer mee kopen, of beter nog onze kerstgeschenkjes?

Na wat heen en weer surfen op het web bleek dat je eigenlijk best veel kan kopen, maar langs de andere kant ook weer niet alles. Het lijkt wat op een hindernissenparcour.

Zo kan je er inderdaad een televisie mee kopen, maar helaas niet degene wie wij voor ogen hadden. Mocht niet te groot zijn zodat hij op de kast kon, en moest streaming ondersteunen. Blijkbaar viel hij hierdoor niet binnen de groene categorie.

Dan maar op zoek naar leuke kerstgeschenkjes. Iets wat mijn vriendin echt heel graag doet, dus ik gaf haar carte blanche om de leukste ideetjes eens samen te zoeken.

Welke kerstgeschenkjes kan je met eco cheques kopen?

Fietsaccessoires

Mijn schoonouders zijn gek op fietsen. En als ik bedoel gek, dan mag je dit ook best letterlijk nemen. Beide zijn begin 70 maar ze fietsen mij er los af. Zo leggen ze jaarlijks meerdere honderden kilometers af. De ronde van België, een tocht naar de Waddeneilanden en terug, of gewoon zomaar omdat ze niet stil kunnen zitten. Het houdt hen jong, en zij zien het als vakantie.

Een ideaal cadeau is dus wel iets om hun fiets wat te pimpen, niet?

Een leuke fietsbel, extra verlichting, fietstassen, een high performance fietspomp. De ideetjes zijn eindeloos. In vele fietswinkels kan je heel vlot met ecocheques betalen, maar zo ook in de grotere zoals Decathlon of A.S. Adventure aanvaarden ze meestal vlot.

Wist je dat je zelfs elektrische fietsen kan aanschaffen met ecocheques? Iets dat ik zelf ook wel overweeg om aan te schaffen.

Speelgoed

Jammer genoeg kan je niet zomaar de Fun of een andere binnenstappen en speelgoed kopen met je ecocheques. Het zou iets te makkelijk zijn. Maar, de peter van onze dochter heeft een degout aan plastic speelgoed, en ik moet zeggen, ik kan het ergens wel volgen. Waarom moet alle speelgoed altijd in plastic zijn? Houten speelgoed voelt zoveel echter en warmer. En laat dit nu net iets zijn dat je kan kopen met je ecocheques; houten speelgoed.

Bad- en verzorgingsproducten

Zowel mijn dochtertje, als de nichtjes zijn zot van het bad ritueel en al wat erbij komt. Veel schuim in bad, een bruisbal die magisch oplost, maar ook lekkere geurtjes, nagellak en haarverzorging.  Maar wist je dat je veel van die producten kan kopen met ecocheques in een bio of natuurwinkel. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je huid.

Elektronica

Hippe maar zuinige spullen, iets waar je iedereen mee kan plezieren. Tuinlampen voor in de tuin, een energiezuinige computer, maar ook tal van televisies en andere items met een energielabel kan je kopen met ecocheques.

Vergeet jezelf niet

Er even tussenuit

Trek er eens op uit met je partner. Covid-19 beperkt onze vrijheid, maar in eigen land kan je wel nog steeds eens een weekendje weg. En wist je dat je je ecocheques kan gebruiken om er even tussen uit te gaan? Kijk eens op deze site (https://www.green-key.be/) en zoek een romantisch plekje ergens in ons prachtige land. Er is zoveel vlak naast onze deur te ontdekken. Al meermaals zelf meegemaakt.

Extra tip, wist je dat je ook trein kan nemen met je ecocheques? Zelfs de Thalys en Eurostar behoren tot de opties.

De bloemetjes en de bijtjes

Fleur je huis en tuin op met bloemen, planten en bomen. Breng er wat extra leven in met wat vogelkastjes en misschien zelfs een bijenhotel. Werk af met een leuke houten lounge set, en misschien zelfs wat kippen om extra leven in de brouwerij te brengen. Al deze zijn te koop met je ecocheques.

Tuinmateriaal

 

Zo, nu is het aan jou om verder aan de slag te gaan met je ecocheques;

We hopen dat we je wat ideetjes gaven. Mocht jij nog ideeën hebben, deel ze gerust met ons.

facebook

 

 

Vaak gelezen artikels:

nieuwsbrief

 

© Onder1Dak - Contacteer ons - Voorwaarden - Adverteren